Μια ιταλική συνταγή, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να δίνουν μια νότα από την Αμερική. Γευστική, light και ότι πρέπει για ατασθαλίες χωρίς τύχψεις!
Θερμίδες: 296/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 1+1/2κ. γλυκού μαγιά
- 2/3φλ. χλιαρό νερό
- 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Μαγειρικό σπρέι
- 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
- Για τη γέμιση:
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4φλ. φοινόκιο ψιλοκομμένο
- 2φλ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 1/4κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 1φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1φλ. μοτσαρέλα κομμένο
- 1/4φλ. ελιές Καλαμών κομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη ζύμη:
- Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.
- Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+3/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.
- Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.
- Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.
- Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 30 εκατοστών.
- Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.
- Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.
- Για τη γέμιση:
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίξε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί πρόσθεσε το φοινόκιο, το κρεμμύδι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το πιπέρι.
- Ανακάτευε συχνά για τα επόμενα 20 λεπτά και ύστερα αφίρεσε το τηγάνι από το μάτι.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Άπλωσε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
- Πρόσθεσε το μείγμα με το φοινόκιο, τη μοτσαρέλα και τις ελιές.
- Ψήσε για 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφαίρεσε την πίτσα από το φούρνο και κόψε σε 6 κομμάτια.
- Μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ