Το τυρί chevre, δηλαδή το κατσικίσιο τυρί θα προσθέσει τέλεια γεύση στην πίτσα και γαλλική φινέτσα. Μια εύκολη και γρήγορη πίτσα που σερβίρεις με φρέσκια ρόκα.
295 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 δόση ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
- 1 φλιτζάνι τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
- 1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 50 γρ. κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φετούλες
- 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Λιώσε τα μισά τοματάκια στο μπλέντερ. Αλατοπιπέρωσε και πρόσεσε τα μυρωδικά, ρίγανη και βασιλικό.
- Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών και άπλωσε πάνω της τη λιωμένη τομάτα.
- Βάλε 1 κ.γ. λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 5-6 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια πάνω από την σάλτσα τομάτα, και μοίρασε τα υπόλοιπα τοματάκια, τα κομμάτια με το κατσικίσιο τυρί και 4-5 φυλλαράκια ρόκας εδώ κι εκεί. Πασπάλισε με το κίτρινο τυρί.
- Βάλε στο φούρνο για 10′ λεπτά περίπου να λιώσει το κίτρινο τυρί και να ψηθεί η ζύμη.
- Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα ρόκας και ραντίζοντας με το ελαιόλαδο που έμεινε στην επιφάνεια της πίτσας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ