Ένας κλασικός συνδυασμός που πάει πολύ πάνω στην πίτσα και… quess what! Χωρίς αλλαντικά και πολλά λιπαρά, εκτός από υπέροχη γεύση έχει και λίγες θερμίδες.
280 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 3/4 φλιτζάνια τοματάκια cherry στη μέση
- Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- Ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
- 2 φλιτζάνια φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
- 4 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
- 4-5 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σόταρε για 5′ λεπτά
- Πρόσθεσε τις ντομάτες, τον ανανά, αλάτι και πιπέρι και άσε το μείγμα να πάρει βράση.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να δέσει η σάλτσα σου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου
- Πρόσθεσε στο τέλος τα μυρωδικά σου (μαϊντανό και βασιλικό) και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά
- Άνοιξε τη ζύμη σου και βάλε τη σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο
- Άπλωσε από πάνω τη σάλτσα αφήνοντας 1 δάκτυλο περιθώριο στις άκρες και πρόσθεσε το κοτόπουλο και τα τυριά
- Ψήσε στους 250oC για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρό χρώμα η ζύμη
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ