Φυσικά, το προσούτο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη συνταγή. Διατηρεί την ιταλική κουλτούρα και σε υψηλά επίπεδα τη γεύση.
Θερμίδες: 115/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
- 1κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2φλ. χλιαρό νερό
- 1+1/2φλ. για όλες τις χρήσεις
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Μαγειρικό σπρέι
- 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
- Για τη γέμιση:
- 2 φέτες προσούτο κομμένες στο κέντρο
- 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 225γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2φλ. τυρί ρικοτά με λίγα λιπαρά
- 2φλ. ρόκα baby
- 1/3φλ. μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένη
- 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη ζύμη:
- Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.
- Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+1/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.
- Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.
- Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.
- Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 35 εκατοστών.
- Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.
- Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Για τη γέμιση:
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σόταρε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε στο μείγμα 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι τη ζύμη και ρίξε 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
- Τοποθέτησε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήσε για 10 λετπά.
- Αφαίρεσε από το φούρνο την πίτσα και πασπάλισε με τη ρικότα.
- Άπλωσε πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια, τη ρόκα, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήσε για 10 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο.
- Κόψε σε 12 κομμάτια και μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ