Pizza με σολομό και τυρί κρέμα

5
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη συνταγή για πίτσα με τον αγαπημένο σου και θρεπτικό σολομό!
Θερμίδες: 300

Συστατικά

  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 κουταλάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • αλεύρι (περίπου 1 1/4 φλιτζάνια)
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
  • 1/3 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 4 φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 85 γραμμάρια κρύο καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγιά στο μίξερ και άφησε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το λάδι και το αλάτι στο μείγμα της μαγιάς.
  • Πασπάλισε με αλεύρι πάνω από τη μαγιά και ανακάτεψε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Ψέκασε τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και βάλε την σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κλείσε το με μια πλαστική μεμβράνη και βάλε την στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 για 30 λεπτά.
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε έναν κύκλο πασπαλίζοντας με καλαμποκάλευρο.
  • Ψήσε τη ζύμη για 4 λεπτά, βγάλε από το φούρνο και άπλωσε από πάνω ομοιόμορφα το τυρί.
  • Πάνω από το τυρί ρίξε την κάπαρη και το κρεμμύδι και ψήσε για επιπλέον 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σολομό και πασπάλισε με άνηθο.
  • Κόψε την πίτσα σε κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164