Μια εύκολη και γευστική επιλογή που μπορείς να απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα! Μια πορτοκαλόπιτα που θυμίζει τάρτα, μόνο που η βάση είναι φτιαγμένη από τραγανό αμύγδαλο.
Θερμίδες: 227/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βάση:
- 140γρ. αμύγδαλα
- 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 1κ. σούπας λάδι καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- Για τη γέμιση:
- 3/4φλ. τυρί cottage με λίγα λιπαρά
- 1/4φλ. μέλι
- 3κ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 1κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 19°C.
- Πάρε ένα ταψάκι για τάρτα 22 εκατοστών και τοποθέτησε στον πάτο μια λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων, χτύπησε ελαφρώς τα αμύγδαλα.
- Μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε στο μπολ το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το λάδι καρύδας και λίγο αλάτι.
- Ανακάτεψε τα υλικά με τα χέρια σου μέχρι να γίνει το μείγμα σε μορφή θρύμματος.
- Πρόσθεσε το ασπράδι αυγού και συνέχισε να ανακατεύεις με τα χέρια.
- Μετέφερε το μείγμα στο ταψί και στρώσε το ομοιόμορφα στον πάτο και στις άκρες.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησε τη βάση να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165°C.
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη γέμιση στον επεξεργαστή τροφίμων.
- Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο υγρό.
- Κατά διαστήματα ανακάτευε με μια σπάτουλα τη γέμιση γιατί κάποια υλικά μπορεί να κολλήσουν στον πάτο ή στα πλάγια.
- Ρίξε προσεκτικά τη γέμιση πάνω στη βάση.
- Βάλε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 35 λεπτά.
- Βγάλε την πίτα από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθέτησε την πίτα στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ