Ποσέ αχλάδια με γιαούρτι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για όσες επιθυμούν κάτι γλυκό και ελαφρύ. Μια συνταγή ιδανική για κάθε δίαιτα.
Θερμίδες: 117/ μερίδα

Συστατικά

  • 3/4φλ. χυμό μήλου
  • 1/2φλ. χυμό ροδιού
  • 1 κομμάτι από τη φλούδα του πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 150γρ. γιαούρτι 2%
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το χυμό μήλου, το χυμό ροδιού, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Πρόσθεσε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για 10-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα και άφησε ο υγρό να βράσει για 10 λεπτά ακόμα.
  • Ρίξε το υγρό πάνω από τα αχλάδια και βάλε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  • Ανακάτεψε τη βανίλια με το γιαούρτι.
  • Σέρβιρε μισό αχλάδι σε κάθε πιάτο και πρόσθεσε από πάνω το χυμό και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

 

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164