Σου δείχνουμε τον τρόπο να μαγειρέψεις και να αναδείξεις τα ποσέ αυγά. Συνδύασέ τα με λαχανικά και μια ιδιαίτερη σος, πάνω σε ένα φρυγανισμένο ψωμί.
Θερμίδες:251/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σος:
- 2κ. σούπας μαγιονέζα light
- 2κ. γλυκού μουστάρδα
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- Μια πρέζα πιπέρι
- Για τα ποσέ αυγά:
- 1/4φλ. λευκό ξύδι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8φλ. baby σπανάκι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 ψωμάκια ολικής αλέσεως φρυγανισμένα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
- 4 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σος:
- Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη σος μαζί με μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό.
- Χτύπησε τα υλικά.
- Για τα ποσέ αυγά:
- Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξύδι.
- Όταν βράσει το νερό κάνε μια μικρή ρωγμή στα αυγά και άφησέ τα να “κυλήσουν” μέσα στο νερό.
- Μαγείρεψε για 3-5 λεπτά και αφαίρεσέ τα με μια κουτάλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια.
- Μετά από δύο λεπτά ρίξε και το σπανάκι και άφησέ το μέχρι να μαλακώσει.
- Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.
- Στρώσε στο ψωμάκι την ντομάτα, από πάνω το σπανάκι, το αυγό και ρίξε τη σος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ