Σου δείχνουμε τον τρόπο να μαγειρέψεις και να αναδείξεις τα ποσέ αυγά. Συνδύασέ τα με λαχανικά και μια ιδιαίτερη σος, πάνω σε ένα φρυγανισμένο ψωμί.
Θερμίδες:251/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σος:
- 2κ. σούπας μαγιονέζα light
- 2κ. γλυκού μουστάρδα
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- Μια πρέζα πιπέρι
- Για τα ποσέ αυγά:
- 1/4φλ. λευκό ξύδι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8φλ. baby σπανάκι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 ψωμάκια ολικής αλέσεως φρυγανισμένα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
- 4 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σος:
- Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για τη σος μαζί με μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό.
- Χτύπησε τα υλικά.
- Για τα ποσέ αυγά:
- Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξύδι.
- Όταν βράσει το νερό κάνε μια μικρή ρωγμή στα αυγά και άφησέ τα να “κυλήσουν” μέσα στο νερό.
- Μαγείρεψε για 3-5 λεπτά και αφαίρεσέ τα με μια κουτάλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια.
- Μετά από δύο λεπτά ρίξε και το σπανάκι και άφησέ το μέχρι να μαλακώσει.
- Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.
- Στρώσε στο ψωμάκι την ντομάτα, από πάνω το σπανάκι, το αυγό και ρίξε τη σος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ