Πουτίγκα λεμόνι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γευστική ελαφριά πουτίγκα με λεμόνι που θα βασανίσει γλυκά τον ουρανίσκο σου!
θερμίδες: 185

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 κούπας για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής 8 φορμάκια για κέικ και τοποθέτησέ τα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Βράσε σε μια κατσαρόλα νερό.
  • Ανακάτεψε 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Κάνε μια λακούβα στο κέντρο τους.
  • Ρίξε στη λακούβα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σφίξουν.
  • Ρίξε τα ασπράδια μέσα στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά.
  • Χώρισε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια και βάλτα στο ταψί.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο και προσεκτικά χύσε αρκετό βρασμένο νερό να φτάσει σχεδόν στη μέση τα φορμάκια.
  • Ψήσε τα κεκάκια μέχρι να ροδίσουν και να μπορούν να βγουν από τα φορμάκια, περίπου 25 – 30 λεπτά.
  • Άσε τα φορμάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164