Δροσερή και light. Θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν κυρίως πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 159/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη σαλάτα:
- 3 αυγά βραστά κομμένα
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σαν σπαγγέτι
- Αλάτι
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Για τα κρουτόν:
- 4 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κύβους
- 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
- Για το πέστο:
- 1/2φλ. + 1 κ. σούπας αβοκάντο λιωμένο
- 2κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1φλ. φρέσκο βασιλικό
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια σε ένα κόσκινο, πασπάλισε με αλάτι και πίεσέ τα για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τοποθέτησε το ψωμί σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ το με το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
- Ρίξε το ψωμί σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Τοποθέτησε τον πουρέ αβοκάντο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες και λείο μείγμα.
- Πρόσθεσε το βασιλικό και το ελαιόλαδο και συνέχισε να το χτυπάς.
- Πρόσθεσε τα αυγά, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το αλάτι, το βασιλικό, το πέστο και τα κρουτόν σε ένα μπολ και ανακάτεψε τη σαλάτα.
- Μοίρασε σε 8 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ