Ψητό κουνουπίδι με μυρωδικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ψητό κουνουπίδι με μυρωδικά για εσένα που νηστεύεις και θέλεις καινούργιες, νόστιμες αλλά και εύκολες συνταγές.
Θερμίδες: 89/ μερίδα

Συστατικά

  • 12 φλιτζάνια μπουκετάκια κουνουπίδι (περίπου 2 κεφάλια)
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο φρέσκο ​​τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε λάδι σε ένα τηγάνι ή ταψί και ρίξε μέσα το κουνουπίδι και ψήσε στους 200 για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό, θυμάρι, εστραγκόν και σκόρδο.
  • Ρίξε και το τυρί και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164