Ψητό κουνουπίδι με μυρωδικά για εσένα που νηστεύεις και θέλεις καινούργιες, νόστιμες αλλά και εύκολες συνταγές.
Θερμίδες: 89/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 φλιτζάνια μπουκετάκια κουνουπίδι (περίπου 2 κεφάλια)
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο φρέσκο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε λάδι σε ένα τηγάνι ή ταψί και ρίξε μέσα το κουνουπίδι και ψήσε στους 200 για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
- Πασπάλισε με μαϊντανό, θυμάρι, εστραγκόν και σκόρδο.
- Ρίξε και το τυρί και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ