Μια συνταγή που μπορείς να επιλέξεις για πρωινό ή για να καταλαγιάσεις την επιθυμία σου για γλυκό. Τα cranberries κάνουν αυτό το ψωμί μια υπετροφή που δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Θερμίδες: 149/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1+1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 5κ. σούπας βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- 1/3φλ. cranberries
- 2κ. γλυκού γάλα χωρίς λιπαρά
- 2κ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα μπολ συνδύασε το αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι γάλα, τη βανίλια και το ασπράδι του αυγού.
- Πρόσθεσε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού.
- Ανακάτεψε μέχρι να είναι μαλακό το μείγμα.
- Πασπάλισε μια επιφάνεια με αλέυρι
- Ρίξε πάνω στο αλεύρι τα cranberries.
- Ζύμωσε το ψωμί με αλευρωμένα χέρια, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως οι σταφίδες.
- Στρώσε σε ένα ταψί 20x10 εκατοστών μια λαδόκολλα.
- Άπλωσε τη ζύμη στο ταψί, ρίξε από πάνω τα 2κ. γλυκού γάλα και τα 2κ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη.
- Ψήσε στους 220°C για 17 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε σε 12 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ