Ψωμί με ελιές και κρεμμύδι

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια κλασική και γευστική συνταγή, βγαλμένη από την παράδοση της Ελλάδας. Η ελιά συναντάει τα σοταρισμένα κρεμμύδια και δημιουργούν ένα δυνατό συνδυασμό.
Θερμίδες: 123/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 2κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/4φλ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1κ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Πάρε ένα ταψί 20x10 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι
  • Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το ξινόγαλο, το βούτυρο και τα ασπράδια αυγών.
  • Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το μείγμα με το ξινόγαλο.
  • Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε τις ελιές, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και συνέχιζε να ανακατεύσεις.
  • Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 45 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε σε 12 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164