Ψωμί με κολοκύθα και ηλιόσπορους

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κολοκύθα είναι το superfood του φθινοπώρου και εμείς αποφασίσαμε να το προσθέσουμε μέσα στο ψωμί. Πασπαλίσαμε με ηλιόσπορους για να ενισχύσουμε τις θρεπτικές ιδιότητες αυτού του ψωμιού.
Θερμίδες: 103/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. πουρέ κολοκύθας
  • 1+1/4φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας λάδι
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. σούπας ηλιόσπορος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και τον πουρέ κολοκύθας.
  • Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει.
  • Πρόσθεσε εσωτερικά το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε ελαφρώς σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Άδειασε τη ζύμη στο ταψί και πρόσθεσε την επιφάνεια τους ηλιόσπορους.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο ράφι που βρίσκεται στο κέντρο του φούρνου και ψήσε περίπου για 50-55 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164