Η κολοκύθα είναι το superfood του φθινοπώρου και εμείς αποφασίσαμε να το προσθέσουμε μέσα στο ψωμί. Πασπαλίσαμε με ηλιόσπορους για να ενισχύσουμε τις θρεπτικές ιδιότητες αυτού του ψωμιού.
Θερμίδες: 103/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2φλ. πουρέ κολοκύθας
- 1+1/4φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3/4φλ. ζάχαρη
- 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2κ. γλυκού πάπρικα
- 1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4κ. γλυκού κανέλα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 2κ. σούπας λάδι
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- Μαγειρικό σπρέι
- 2κ. σούπας ηλιόσπορος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι.
- Άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και τον πουρέ κολοκύθας.
- Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει.
- Πρόσθεσε εσωτερικά το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε ελαφρώς σε χαμηλή ταχύτητα.
- Άδειασε τη ζύμη στο ταψί και πρόσθεσε την επιφάνεια τους ηλιόσπορους.
- Τοποθέτησε το ταψί στο ράφι που βρίσκεται στο κέντρο του φούρνου και ψήσε περίπου για 50-55 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ