Μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών που θα προσαρμοστεί εύκολα στο πρωινό σου γεύμα. Εξαιρετική γεύση, πολλά θρεπτικά συστατικά και μια γλυκιά αμαρτία που δεν θα σε κάνει να νιώσεις τύψεις.
Θερμίδες: 198/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το ψωμί:
- 1+1/2φλ. πουρές μπανάνας
- 1/3φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1/3φλ. φυστικοβούτυρο
- 3κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
- 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4φλ. λιναρόσπορος
- 3/4κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού κανέλα
- 1/8κ. γλυκού μπαχάρι
- 2κ. σούπας καρύδια
- Σπρέι μαγειρικής
- Για το γλάσο:
- 1/3φλ. ζάχαρη άχνη
- 1κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
- 1κ. σούπας φυστικοβούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το ψωμί:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τον πουρέ μπανάνας, το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, το λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά.
- Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα.
- Πρόσθεσε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και χτύπησε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το λιναρόσπορο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μπαχάρι.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξε μέσα στο μίξερ με τον πουρέ μπανάνας.
- Χτύπησε ελαφρώς μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε μέσα τα καρύδια και ανακάτεψε με το χέρι σου.
- Ψέκασε ένα ταψί 23x13 εκατοστά με μαγειρικό σπρέι.
- Πρόσθεσε μέσα τη ζύμη.
- Ψήσε για 65 λεπτά στους 170°C.
- Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
- Για το γλάσο:
- Σε ένα μπολ ρίξε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το φυστικοβούτυρο.
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Περίχυσε το γλάσο πάνω από το ψωμί.
- Κόψε το ψωμί σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ