Ένα ψωμί που μπορεί να σου θυμίζει junk food, αλλά είναι άκρως υγιεινό. Η αλμυρή και πικάντικη γεύση θα σου επιτρέψει να το φας ακόμα και σκέτο.
Θερμίδες: 115/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 3φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 3κ. σούπας ζάχαρη
- 2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. μαλακό κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
- 340γρ. μπύρα
- Μαγειρικό σπρέι
- 1κ. σούπας λιωμένη μαργαρίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
- Πρόσθεσε το πιπέρι και το σκόρδο και σόταρε για ακόμα ένα λεπτό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
- Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τυρί και την μπύρα.
- Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
- Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
- Άπλωσε το μείγμα μέσα στο ταψί και τοποθέτησέ το στο φούρνο.
- Ψήσε στους 190°C για 35 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο και ρίξε από πάνω 1κ. σούπας μαργαρίνη.
- Ψήσε ξανά για 25 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ