Ψωμί με μπύρα και τυρί

80 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα ψωμί που μπορεί να σου θυμίζει junk food, αλλά είναι άκρως υγιεινό. Η αλμυρή και πικάντικη γεύση θα σου επιτρέψει να το φας ακόμα και σκέτο.
Θερμίδες: 115/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 3κ. σούπας ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. μαλακό κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 340γρ. μπύρα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1κ. σούπας λιωμένη μαργαρίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
  • Πρόσθεσε το πιπέρι και το σκόρδο και σόταρε για ακόμα ένα λεπτό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τυρί και την μπύρα.
  • Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
  • Άπλωσε το μείγμα μέσα στο ταψί και τοποθέτησέ το στο φούρνο.
  • Ψήσε στους 190°C για 35 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο και ρίξε από πάνω 1κ. σούπας μαργαρίνη.
  • Ψήσε ξανά για 25 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164