Ιδιαίτερη συνταγή για όσες λατρεύουν το κοκκινιστό κοτόπουλο αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν τη δίαιτά τους. Η quinoa και το ρύζι προσφέρουν ισορροπία στα γευστικά μπαχαρικά που πρωταγωνιστούν.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 450γρ. μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 2κ. σούπας πάστα κάρυ
- 2κ. γλυκού κύμινο
- 1κ. σούπας πάστα τζίντζερ
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2φλ. πάστα ντομάτας
- 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 3φλ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους, χωρίς φλούδα
- 3φλ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1φλ. ωμή quinoa
- Για το σερβίρισμα:
- 1φλ. βρασμένο ρύζι basmati
- 1/2φλ. αμύγδαλα τριμμένα
- 1φλ. κόλιανδρο
- 1/2φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τσιγάρισε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο, την πάστα κάρυ, το κύμινο, την πάστα τζίντζερ και το σκόρδο και σόταρε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον πουρέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, τις μελιτζάνες, τις κομμένες ντομάτες και την quinoa.
- Κλείσε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ή όσο χρόνο λέει η συσκευασία της quinoa ότι χρειάζεται για να γίνει.
- Όταν είναι έτοιμο, χώρισε σε 6 πιάτα και μοίρασε αναλογικά σε κάθε πιάτο το ρύζι, τα αμύγδαλα, το κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ