Μια γευστική συνταγή με λίγες θερμίδες. Το κόκκινο χρώμα το κάνει ιδανικό για να ολοκληρώσει ένα ρομαντικό δείπνο.
Θερμίδες: 190/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. αλεύρι ολικής
- 3/4φλ. στέβια
- 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 3κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. ψητά παντζάρια λιωμένα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1κ. σούπας μαργαρίνη
- 2κ. σούπας μηλόξυδο
- Μαγειρικό σπρέι
- Για το σερβίρισμα:
- Τυρί κρέμα
- Νιφάδες σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 22x12 εκ.
- Σε ένα μπολ χτύπησε ελαφρά μαζί το αλεύρι ολικής, τη στέβια, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τον πουρέ από τα παντζάρια, το γάλα αμυγδάλου, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη και χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα.
- Μείωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε μέσα στο μίξερ το μείγμα με το αλεύρι.
- Πρόσθεσε το ξίδι στο μίξερ και χτύπησε μια τελευταία φορά.
- Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 70 λεπτά περίπου.
- Έπειτα, άφησέ το να κρυώσει και κόψε το σε 8 φέτες.
- Πρόσθεσε πάνω από κάθε φέτα το τυρί κρέμα και τις νυφάδες σοκολάτας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ