Red Velvet κορμός με τυρί κρέμα και σοκολάτα

95 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γευστική συνταγή με λίγες θερμίδες. Το κόκκινο χρώμα το κάνει ιδανικό για να ολοκληρώσει ένα ρομαντικό δείπνο.
Θερμίδες: 190/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. αλεύρι ολικής
  • 3/4φλ. στέβια
  • 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 3κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. ψητά παντζάρια λιωμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 2κ. σούπας μηλόξυδο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Τυρί κρέμα
  • Νιφάδες σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 22x12 εκ.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε ελαφρά μαζί το αλεύρι ολικής, τη στέβια, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τον πουρέ από τα παντζάρια, το γάλα αμυγδάλου, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη και χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα.
  • Μείωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε μέσα στο μίξερ το μείγμα με το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε το ξίδι στο μίξερ και χτύπησε μια τελευταία φορά.
  • Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 70 λεπτά περίπου.
  • Έπειτα, άφησέ το να κρυώσει και κόψε το σε 8 φέτες.
  • Πρόσθεσε πάνω από κάθε φέτα το τυρί κρέμα και τις νυφάδες σοκολάτας.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164