Red Velvet κορμός με τυρί κρέμα και σοκολάτα

95 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γευστική συνταγή με λίγες θερμίδες. Το κόκκινο χρώμα το κάνει ιδανικό για να ολοκληρώσει ένα ρομαντικό δείπνο.
Θερμίδες: 190/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. αλεύρι ολικής
  • 3/4φλ. στέβια
  • 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 3κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. ψητά παντζάρια λιωμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 2κ. σούπας μηλόξυδο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Τυρί κρέμα
  • Νιφάδες σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 22x12 εκ.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε ελαφρά μαζί το αλεύρι ολικής, τη στέβια, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τον πουρέ από τα παντζάρια, το γάλα αμυγδάλου, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη και χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα.
  • Μείωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε μέσα στο μίξερ το μείγμα με το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε το ξίδι στο μίξερ και χτύπησε μια τελευταία φορά.
  • Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 70 λεπτά περίπου.
  • Έπειτα, άφησέ το να κρυώσει και κόψε το σε 8 φέτες.
  • Πρόσθεσε πάνω από κάθε φέτα το τυρί κρέμα και τις νυφάδες σοκολάτας.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164