Τα τρουφάκια πλέον μας θυμίζουν τα Χριστούγεννα, λόγω του λευκού-κόκκινου χρώματος. Απόλαυσέ τα σαν απογευματινό σνακ ή διακόσμησε το τραπέζι σου με αυτά.
Θερμίδες: 175/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα τρουφάκια:
- 1/3φλ.+1κ. σούπας αλεύρι
- 2κ. γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/8κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1/4φλ. ελαιόλαδο
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 2κ. σούπας γάλα με λίγα λιπαρά
- 1 ασπράδι αυγού
- 1κ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8κ. γλυκού λευκό ξύδι
- 85γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
- Για την επικάλυψη:
- 340γρ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Πάρε ένα ταψάκι για cupcakes.
- Τοποθέτησε μέσα σε 4 θήκες από ένα χαρτάκι για cupcakes.
- Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
- Σε ένα μίξερ χτύπησε μαζί το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα, το ασπράδι αυγού, το κόκκινο χρώμα, το ξίδι και τη βανίλια.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μίξερ.
- Μοίρασε το μείγμα μέσα στις 4 θήκες.
- Ψήσε τα τρουφάκια για 20-22 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα τρουφάκια από το ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
- Θρυμμάτισε τα τρουφάκια μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη.
- Πρόσθεσε τα ψίχουλα και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Πλάσε το μείγμα σε μπάλες.
- Τοποθέτησε τις μπάλες σε ένα πιάτο και άφησέ τες στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Λιώσε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι σαν μπεν μαρί.
- Βούτηξε γρήγορα την κάθε μπάλα στην κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Άφησέ τες να κρυώσουν σε μια λαδόκολλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ