Συνδύασε τα παρακάτω υλικά και δημιούργησε μια ινδική συνταγή με λίγες θερμίδες. Το πιάτο παίρνει αυτόματα δροσερή γεύση από το ελληνικό γιαούρτι.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100γρ. ρύζι Basmati
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 1/2κ. γλυκού κάρυ
- 60γρ. ρεβύθια κονσέρβας, πλυμμένα και στραγγισμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας.
- Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι με το λάδι.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το για 5 λεπτά.
- Ρίξε το κάρυ και ανακάτευε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε τα ρεβίθια και τις πιπεριές και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
- Όταν τα αφαιρέσεις από το μάτι τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ρίξε μέσα στο μπολ το γιαούρτι και το αλάτι και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Σε ένα πιάτο στρώσε το ρύζι, μετά το μείγμα με τα ρεβίθια, πρόσθεσε λάιμ και πασπάλισε με κόλιαντρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ