Ρεβίθια με basmati και κάρυ

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε τα παρακάτω υλικά και δημιούργησε μια ινδική συνταγή με λίγες θερμίδες. Το πιάτο παίρνει αυτόματα δροσερή γεύση από το ελληνικό γιαούρτι.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 100γρ. ρύζι Basmati
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2κ. γλυκού κάρυ
  • 60γρ. ρεβύθια κονσέρβας, πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας.
  • Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι με το λάδι.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το για 5 λεπτά.
  • Ρίξε το κάρυ και ανακάτευε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε τα ρεβίθια και τις πιπεριές και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Όταν τα αφαιρέσεις από το μάτι τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ρίξε μέσα στο μπολ το γιαούρτι και το αλάτι και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Σε ένα πιάτο στρώσε το ρύζι, μετά το μείγμα με τα ρεβίθια, πρόσθεσε λάιμ και πασπάλισε με κόλιαντρο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164