Τι πιο ρομαντικό από ένα ριζότο για δύο, με άρωμα από κρασί και μανιτάρια; Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα!
Θερμίδες: 392 η συνταγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, κατά προτίμηση σπιτικό
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
- 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
- 450 γραμμ. άγρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο τηγάνι βράσε το ζωμό και κράτησέ τον ζεστό .
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο . Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Σβήσε με το κρασί και μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το κρασί .
- Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και βράσε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί.
- Συνέχισε προσθέτοντας μισή κούπα ζωμό κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
- Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι είναι al dente και η σάλτσα κρεμώδης και παχύρευστη (περίπου 20 λεπτά συνολικά).
- Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι .
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι , το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίξε τα μανιτάρια μέσα στο ριζότο μαζί με το τυρί και το μαϊντανό.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ