Ένα ιδιαίτερο ριζότο με τέλεια γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι light και μπορείς να το απολαύσεις σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό.
Θερμίδες: 297/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250γρ. καρότα
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1φλ. ρύζι Καρολίνα
- 3φλ. ζωμό λαχανικών
- 1φλ. γάλα αμυγδάλου
- 1κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα καρότα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι για να σοταριστούν.
- Άφησε τα καρότα στην άκρη.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα πρόσθεσε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σόταρέ τα.
- Ρίξε μέσα το ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και το ρύζι και άφησέ τα να σιγοβράσουν.
- Το ρύζι πρέπει να απορροφήσει όλο το ζωμό και να είναι λαστιχωτό.
- Σε ένα μίξερ ρίξε το γάλα και τα καρότα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Όταν βράσει το ρύζι ανακάτεψέ το με το μείγμα καρότου και τον φρέσκο άνηθο.
- Σέρβιρε σε 4 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ