Ένα καταπληκτικό ριζότο με μανιτάρια και σχοινόπρασο που αγαπά τη δίαιτά σου και δεν σε γεμίζει με περιττές θερμίδες!
Θερμίδες: 255
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
- 25g μανιτάρια πορτσίνι
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 100ml λευκό κρασί
- 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κάλυψε το ρύζι με κρύο νερό και βούτηξε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
- Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσέ το μαζί με το κρασί.
- Σιγόβρασε μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Στράγγιξε τα μανιτάρια πορτσίνι, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.
- Ανακάτεψε, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά και σιγόβρασε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί περίπου 20 λεπτά συνολικά.
- Ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε το ριζότο σε πιάτα και πασπάλισε πάνω με σχοινόπρασο και τυρί (αν θες).
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ