Ριζότο με μανιτάρια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα καταπληκτικό ριζότο με μανιτάρια και σχοινόπρασο που αγαπά τη δίαιτά σου και δεν σε γεμίζει με περιττές θερμίδες!
Θερμίδες: 255

Συστατικά

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • 25g μανιτάρια πορτσίνι
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κάλυψε το ρύζι με κρύο νερό και βούτηξε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
  • Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσέ το μαζί με το κρασί.
  • Σιγόβρασε μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • Στράγγιξε τα μανιτάρια πορτσίνι, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  • Ανακάτεψε, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά και σιγόβρασε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί περίπου 20 λεπτά συνολικά.
  • Ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε το ριζότο σε πιάτα και πασπάλισε πάνω με σχοινόπρασο και τυρί (αν θες).

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164