Ριζότο με μανιτάρια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα καταπληκτικό ριζότο με μανιτάρια και σχοινόπρασο που αγαπά τη δίαιτά σου και δεν σε γεμίζει με περιττές θερμίδες!
Θερμίδες: 255

Συστατικά

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • 25g μανιτάρια πορτσίνι
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κάλυψε το ρύζι με κρύο νερό και βούτηξε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
  • Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσέ το μαζί με το κρασί.
  • Σιγόβρασε μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • Στράγγιξε τα μανιτάρια πορτσίνι, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  • Ανακάτεψε, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά και σιγόβρασε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί περίπου 20 λεπτά συνολικά.
  • Ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε το ριζότο σε πιάτα και πασπάλισε πάνω με σχοινόπρασο και τυρί (αν θες).

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164