Ρολά κανέλας με κακάο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γλυκιά φθινοπωρινή συνταγή, χωρίς λιπαρά και περιττές θερμίδες. Τα ρολά κανέλας είναι ένα γλυκό που θα προσφέρει γεύση και πλούσιο άρωμα σε κάθε γεύση.
Θερμίδες: 80/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 3/4φλ. ζεστό γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 1κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
  • 4+1/2φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • Για τη γέμιση:
  • 5κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 5κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη:
  • Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Πασπάλισε τη μαγιά στην κορυφή και περίμενε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίξε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακάτεψε.
  • Αν είναι ακόμα υγρή η ζύμη πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια και ζύμωσε τη ζύμη για 5 λεπτά.
  • Άφησέ την να ξεκουραστεί.
  • Για τη γέμιση:
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 16x10 εκατοστά περίπου.
  • Βούρτσισε” την επιφάνεια της ζύμης με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  • Πασπάλισε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης.
  • Τύλιξε προσεκτικά τη ζύμη σαν ρολό και σφράγισε τις άκρες.
  • Βούτηξε τα δάχτυλά σου στο νερό και “τσίμπησε” το τελείωμα ώστε να μην ανοίξει.
  • Κόψε το ρολό σε 12 κομμάτια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Κάλυψέ τα με μια πετσέτα και άφησέ τα φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
  • Ψήσε τα ρολά κανέλας για 17-20 λεπτά.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164