Μια γλυκιά φθινοπωρινή συνταγή, χωρίς λιπαρά και περιττές θερμίδες. Τα ρολά κανέλας είναι ένα γλυκό που θα προσφέρει γεύση και πλούσιο άρωμα σε κάθε γεύση.
Θερμίδες: 80/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 3/4φλ. ζεστό γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 1κ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
- 4+1/2φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- Για τη γέμιση:
- 5κ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 5κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2κ. γλυκού κανέλα
- 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη ζύμη:
- Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Πασπάλισε τη μαγιά στην κορυφή και περίμενε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίξε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακάτεψε.
- Αν είναι ακόμα υγρή η ζύμη πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια και ζύμωσε τη ζύμη για 5 λεπτά.
- Άφησέ την να ξεκουραστεί.
- Για τη γέμιση:
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 16x10 εκατοστά περίπου.
- “Βούρτσισε” την επιφάνεια της ζύμης με τη λιωμένη μαργαρίνη.
- Πασπάλισε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης.
- Τύλιξε προσεκτικά τη ζύμη σαν ρολό και σφράγισε τις άκρες.
- Βούτηξε τα δάχτυλά σου στο νερό και “τσίμπησε” το τελείωμα ώστε να μην ανοίξει.
- Κόψε το ρολό σε 12 κομμάτια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Κάλυψέ τα με μια πετσέτα και άφησέ τα φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
- Ψήσε τα ρολά κανέλας για 17-20 λεπτά.
- Άφησέ τα να κρυώσουν και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ