Ρολάκια με prosciutto και γλυκοπατάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάξε ρολάκια με προσούτο και γέμιση απο γλυκοπατάτα και εντυπωσίασέ τους όλους! Αγόρασε εδώ τα υλικά σου!
θερμίδες: 167/μερίδα

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε λωρίδες
  • 12 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κατσικίσιο
  • 6 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
  • Για το βαλσάμικο:
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τις λωρίδες από την γλυκοπατάτα και αλατοπιπέρωσε.
  • Σκέπασε από πάνω και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι λωρίδες.
  • Παράλληλα, ανακάτεψε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ελαφρά, το σιρόπι με το ξύδι και άφησέ το να βράσει για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με τη μουστάρδα.
  • Άπλωσε δύο κομμάτια προσούτο και άλειψε με ½ κουταλιά της σούπας τυρί κατσικίσιο.
  • Μετά πασπάλισε με 1 κουταλιά της σούπας καρύδια πεκάν, με 1 χουρμά και γέμισε με τη γλυκοπατάτα.
  • Τύλιξε το προσούτο καλά και τσίμπησέ το με μία οδοντογλυφίδα.
  • Επανάλαβε μέχρι να φτιάξεις 6 ρολάκια.
  • Αν θέλεις τα κόβεις στη μέση αλλιώς τα αφήνεις μεγάλα.
  • Βάλε τα ρολάκια σε μία μεγάλη πιατέλα και γαρνίρισε με το βαλσάμικο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164