Ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα που ταιριάζει στη δίαιτά σου. Περιέχει μια πεντανόστιμη σάλτσα δαμάσκηνων.
Θερμίδες: 275/ μερίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 στήθος γαλοπούλας (περίπου 700γρ.) χωρίς τα κόκκαλα
- 250γρ. μανιτάρια
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες (χωριστά)
- 2κ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας soy sauce
- 3κ. σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 1+1/2κ. γλυκού αλάτι
- 3/4κ. μαύρο πιπέρι
- 1/2φλ. φέτες κρεμμυδιού
- 2+1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/4φλ. λευκό κρασί
- 1κ. σούπας ζωμό κοτόπουλου
- 1κ. σούπας καλαμποκάλευρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, 1 σκελίδα σκόρδο και χτύπησέ τα.
- Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ρίξε με 2κ. σούπας λάδι.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το μείγμα μανιταριών, 1κ. σούπας θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας, 1/2κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
- Ανακάτεψε καλά.
- Όταν απορροφηθεί όλο το υγρό σβήσε το μάτι.
- Πρόσθεσε μέσα 1κ. σούπας μαρμελάδα και άφησέ το να κρυώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Τοποθέτησε τη γαλοπούλα επάνω σε ένα ξύλο κοπής.
- Στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
- Τοποθέτησε μια μεμβράνη πάνω στη γαλοπούλα και χτύπησέ την με ένα βαρύ αντικείμενο για να γίνει πιο λεπτό το φιλέτο.
- Πασπάλισε τη γαλοπούλα με 1κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
- Άπλωσε το μείγμα μανιταριών πάνω στη γαλοπούλα.
- Δίπλωσε σαν ρολό το φιλέτο.
- Δέσε τη γαλοπούλα με ένα νήμα οριζόντια και κάθετα.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι πρόσθεσε 2κ. σούπας λάδι.
- Ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε τη γαλοπούλα.
- Ψήσε τη γαλοπούλα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τοποθέτησε τις φέτες κρεμμυδιού γύρω από τη γαλοπούλα και ρίξε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
- Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε τη γαλοπούλα για 1 ώρα περίπου.
- Όταν ψηθεί τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής και σκέπασέ την με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετήστε το τηγάνι στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 λιωμένο σκόρδο και το κρασί, και άφησέ τα να πάρουν βράση.
- Σιγόβρασε για 5 λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου.
- Συνέχισε να σιγοβράζεις μέχρι να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.
- Πρόσθεσε το καλαμποκάλευρο και μαγείρεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι. Κόψε τη γαλοπούλα σε 6 κομμάτια και σέρβιρε με σάλτσα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ