Ρυζόγαλο με κάρδαμο και κανέλα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια διαχρονική συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Κάνοντας τις σωστές επιλογές μπορείς να δημιουργήσεις μια light συνταγή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 166/ μερίδα

Συστατικά

  • 4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού κάρδαμο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και την κανέλα.
  • Όταν πάρουν μια βράση πρόσθεσε το ρύζι και χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
  • Απόσυρε τη κατσαρόλα από το μάτι όταν το μείγμα έχει χυλώσει.
  • Ρίξε μέσα τη βανίλια και ανακάτεψε.
  • Άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σέρβιρε σε 10 ποτήρια ή μπολ και πασπάλισε με λίγη κανέλα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164