Μια διαχρονική συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Κάνοντας τις σωστές επιλογές μπορείς να δημιουργήσεις μια light συνταγή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 166/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1φλ. ρύζι μπασμάτι
- 3/4φλ. ζάχαρη
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού κάρδαμο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και την κανέλα.
- Όταν πάρουν μια βράση πρόσθεσε το ρύζι και χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
- Απόσυρε τη κατσαρόλα από το μάτι όταν το μείγμα έχει χυλώσει.
- Ρίξε μέσα τη βανίλια και ανακάτεψε.
- Άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σέρβιρε σε 10 ποτήρια ή μπολ και πασπάλισε με λίγη κανέλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ