Σαλάτα αμβροσία με εσπεριδοειδή

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η… light εκδοχή μιας σαλάτας-αμβροσία χωρίς μαγιονέζα αλλά με πολλά αρώματα και το μοναδικό συνδυασμό πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών!
Θερμίδες: 110

Συστατικά

  • μισό φλιτζ.καρύδα τρίμμα
  • 2 φλιτζ. ανάμικτα εσπεριδοειδή σε κομμάτια (πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέηπφρουτ)
  • 1 λάιμ
  • Το χυμό μισού πορτοκαλιού
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμ. ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (σπανάκια, μαρούλια, ρόκα κλπ)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε την καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Η καρύδα καίγεται εύκολα γι’ αυτό στα 2 λεπτά έλεγξε το φούρνο.
  • Ξύσε τη φλούδα του λάιμ (χρειάζεσαι μισό κουταλάκι ξύσμα) και στύψ’ το κρατώντας 2 κ.σούπας από το χυμό του.
  • Βάλε σε σαλατιέρα το χυμό του λάιμ και του πορτοκαλιού και ανακάτεψέ τα με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε λίγο λίγο το λάδι ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίξε τα σαλατικά και ανακάτεψε να πάει παντού το dressing.
  • Πασπάλισε με την καρύδα και πρόσθεσε τα εσπεριδοειδή.

Tip

Για να κάνεις τη σαλάτα σου ακόμη πιο περιεκτική και... γιορτινή πρόσθεσε και λίγο ρόδι!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164