Η… light εκδοχή μιας σαλάτας-αμβροσία χωρίς μαγιονέζα αλλά με πολλά αρώματα και το μοναδικό συνδυασμό πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών!
Θερμίδες: 110
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό φλιτζ.καρύδα τρίμμα
- 2 φλιτζ. ανάμικτα εσπεριδοειδή σε κομμάτια (πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέηπφρουτ)
- 1 λάιμ
- Το χυμό μισού πορτοκαλιού
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 400 γραμ. ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (σπανάκια, μαρούλια, ρόκα κλπ)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε την καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Η καρύδα καίγεται εύκολα γι’ αυτό στα 2 λεπτά έλεγξε το φούρνο.
- Ξύσε τη φλούδα του λάιμ (χρειάζεσαι μισό κουταλάκι ξύσμα) και στύψ’ το κρατώντας 2 κ.σούπας από το χυμό του.
- Βάλε σε σαλατιέρα το χυμό του λάιμ και του πορτοκαλιού και ανακάτεψέ τα με το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε λίγο λίγο το λάδι ανακατεύοντας καλά.
- Ρίξε τα σαλατικά και ανακάτεψε να πάει παντού το dressing.
- Πασπάλισε με την καρύδα και πρόσθεσε τα εσπεριδοειδή.
Tip
Για να κάνεις τη σαλάτα σου ακόμη πιο περιεκτική και... γιορτινή πρόσθεσε και λίγο ρόδι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ