Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο σκεφτόμαστε τα θαλασσινά και τις δροσερές γεύσεις. Για αυτό κάναμε μια μικρή παραλλαγή στη κλασική σαλάτα ceasar, διώξαμε το κοτόπουλο και προσθέσαμε γαρίδες. Πως σου φαίνεται;
Θερμίδες: 267/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σαλάτα
- 60 γρ. κρουτόν
- 2κ. σούπας ξύδι
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. του γλυκού πολτό σκόρδου
- 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 6 φλ. μαρούλι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. σγουρό μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- Για τις γαρίδες
- 450 γρ. γαρίδες
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1κ. γλυκού πάπρικα
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 3κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια ένταση ζέστανε το ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και σόταρε για 1 λεπτό.
- Ρίξε το χυμό λεμονιού, το μαιντανό, την πάπρικα, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.
- Ελάτωσε την ένταση και μαγείρεψε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν, δηλαδή για 2 – 3 λεπτά.
- Άφησέ τες να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κανονικό και το σγουρό μαρούλι, τις γαρίδες και τα κρουτόν.
- Σε ένα μικρότερο μπολ χτύπησε ελαφρά το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα.
- Συνδύασε τα μείγματα από τα 2 μπολ και μοίρασε σε 4 πιάτα.
- Ρίξε λίγη παρμεζάνα από πάνω.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ