Μέχρι τώρα ήξερες ότι η σαλάτα κηπουρού είναι μια… παχυντική σαλάτα με μπόλικη μαγιονέζα και συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια! Τώρα με αυτή τη συνταγή, ήρθε η ώρα να απολαύσεις μια light σαλάτα με λαχανικά και ζυμαρικά!
98 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 2/3 φλιτζ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (βίδες, φιογκάκια ή κάποιο άλλο)
- 2/3 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
- 1/3 φλιτζ. μαγιονέζα light
- 2 κ.σούπας άπαχο γάλα
- 1,5 κ. σούπας τριμμένο γλυκάνισο
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σούπας χυμό λεμόνιού
- 1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένο αγγούρι
- 1,5 φλιτζ. κομμένα στη μέση ντοματάκια
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/3 φλιτζ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
- μισό κουταλάκι πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στράγγισε και ξέπλυνε με κρύο νερό. Ξαναστράγγισε τα ζυμαρικά καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το γάλα, το γλυκάνισο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το χυμό και το πιπέρι.
- Ρίξε τα ζυμαρικά, το αγγούρι, τις ντομάτες, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι.
- Ανακάτεψε απαλά.
- Σκέπασε το μπολ και βάλ’ το στο ψυγείο για 3 με 6 ώρες πριν σερβίρεις.
- Λίγο πριν σερβίρεις, ρίξε τις ελιές και ανακάτεψε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ