Το καρπούζι πρωταγωνιστεί και σε αλμυρά πιάτα, μέσα από συνδυασμούς με τυρί ή πράσινα λαχανικά. Εμείς όμως κάνουμε την ανατροπή και το συνδυάζουμε σε μια σαλάτα με νόστιμες γαρίδες.
Θερμίδες: 293/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σαλάτα:
- 8φλ. σπανάκι και ρόκα
- 4φλ. καρπούζι κομμένο σε κύβους
- 1φλ. τοματίνια
- 115γρ. κατσικίσιο τυρί
- Για το dressing:
- 2 1/2κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1κ. γλυκού νερού
- 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- Για τις γαρίδες:
- 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- Αλάτι για τη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να δημιουργήσεις το dressing, συνδύασε σε ένα μικρό μπολ το βαλσάμικο, το νερό, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ταυτόχρονα ανακάτευε.
- Πασπάλισε τις γαρίδες με το αλάτι και το σκόρδο.
- Πέρασέ τες σε ξύλινα καλαμάκια.
- Ψήσε τις γαρίδες στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με τη ρόκα και το dressing.
- Ρίξε από πάνω το καρούζι, τα τοματίνια και το τυρί.
- Σέρβιρε τη σαλάτα και τις γαρίδες σε 4 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ