Μια πρωτότυπη σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι. Ο κάρδαμος θα δώσει στη σαλάτα μια έντονη και ξεχωριστή γεύση.
θερμίδες: 214
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα κομμένα στη μέση, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- σπρέι μαγειρικής
- καρύκευμα για κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 φλιτζάνια κάρδαμο χωρίς το σκληρό τους μέρος
- 2 μεσαία πορτοκάλια ναβαλίνες καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πασπάλισε το κοτόπουλο με το καρύκευμα.
- Ψέκασε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα ταψί με το σπρέι μαγειρικής.
- Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μετά το κοτόπουλο.
- Μαγείρεψε για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το από μία φορά και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε ελαφρά το σχοινόπρασο με το λάδι, το μέλι , το χυμό λεμονιού , το νερό και το αλάτι .
- Πρόσθεσε τον κάρδαμο και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μοίρασε τον κάρδαμο σε πιάτα σερβιρίσματος και κράτησε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ.
- Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και διακόσμησε τις φέτες πορτοκαλιού στα πιάτα.
- Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο υγρό και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια, τυρί φέτα και εάν θέλεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ