Σαλάτα με λεμονάτο κριθαράκι και κοτόπουλο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δες το αγαπημένο σου φαγητό κοτόπουλο με κριθαράκι αλλιώς και δοκίμασε αυτή τη σαλάτα!
θερμίδες: 275

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι ωμό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 κούπας λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.
  • Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό και ρίξε το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Παράλληλα, ανακάτεψε με ένα σύρμα την φλούδα λεμονιού με τα υπόλοιπα 6 συστατικά (χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι, σκόρδο, μέλι και το πιπέρι).
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από το κριθαράκι.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και επόμενα 4 συστατικά (και τον άνηθο) και ανακατέψτε απαλά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τυρί.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164