Δες το αγαπημένο σου φαγητό κοτόπουλο με κριθαράκι αλλιώς και δοκίμασε αυτή τη σαλάτα!
θερμίδες: 275
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι ωμό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
- 1/2 φλιτζάνι κομμένη κόκκινη πιπεριά
- 1/3 κούπας λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.
- Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό και ρίξε το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Παράλληλα, ανακάτεψε με ένα σύρμα την φλούδα λεμονιού με τα υπόλοιπα 6 συστατικά (χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι, σκόρδο, μέλι και το πιπέρι).
- Ρίξε το μείγμα πάνω από το κριθαράκι.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο και επόμενα 4 συστατικά (και τον άνηθο) και ανακατέψτε απαλά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ