Απόλαυσε αυτήν τη συνταγή το μεσημέρι ή το βράδυ και κάνε πιο γευστική τη δίαιτά σου. Δεν έχει λιπαρά αλλά ούτε και πολλές θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 273/ μερίδα
Συστατικά
- 1+1/2 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 4φλ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
- Φέτες αμύγδαλα καβουρδισμένα
- Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
- 2κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/3φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2κ. σούπας μέλι
- 1+1/2κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- Για το dressing:
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2κ. σούπας ξύδι
- 2κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1+1/2κ. γλυκού κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Συνδύασε τα συστατικά για τη μαρινάδα και ρίξε τα μαζί με το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα.
- Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 6 έως 8 ώρες στο ψυγείο.
- Βγάλε το κοτόπουλο από τη σακούλα και άπλωσε το σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήσε το στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να μη είναι ροζ στο εσωτερικό.
- Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ανακάτεψε τα συστατικά για το dressing σε ένα βaζάκι με καπάκι.
- Ανακίνησε καλά το βαζάκι για να ενωθούν τα υλικά.
- Διαχώρισε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε 4 πιάτα και στην κορυφή πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις φέτες πορτοκαλιού.
- Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασέ το πάνω στα πιάτα και πρόσθεσε το dressing.
- Ολοκλήρωσε με τα αμύγδαλα από πάνω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ