Νόστιμη σαλάτα με μαροκινές επιρροές. Περιέχει γευστικά superfoods και ένα dressing πορτοκαλιού.
Θερμίδες: 245/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σαλάτα:
- 1/2φλ. πλιγούρι άψητο
- 1/2φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένοι
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4φλ. φιστίκια
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 2φλ. σπανάκι baby
- Για το dressing:
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. σούπας μηλόξυδο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λίγο πριν το αφαιρέσεις από το μάτι της κουζίνας, πρόσθεσε τους χουρμάδες και το αλάτι και ανακάτεψέ το.
- Άφησε το πλιγούρι να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα υλικά για το dressing, εκτός από το κόλιανδρο, και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε το κόλιανδρο και ανάτεψε ελαφρά με ένα κουτάλι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με το πλιγούρι και στο τέλος περίχυσε με το dressing.
- Μοίρασε τη σαλάτα σε 4 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ