ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δροσερή σαλάτα με σπαγγέτι, λαχανικά, μπέικον και ιδιαίτερο dressing.
Θερμίδες: 229/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη σαλάτα:
- 225γρ. άβραστα σπαγγέτι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λωβρίδες
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2φλ. αρακά
- 1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα
- 1/4φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, ψημένες και κομμένες
- Για τη βινεγκρέτ:
- 1/2φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2κ. σούπας ξύδι λευκό κρασί
- 2κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 2κ. γλυκού μέλι
- 1κ. γλυκού πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4φλ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στράγγιξέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
- Για να κάνεις τη βινεγκρέτ, ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Άφησε τη βινεγκρέτ στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο, τον αρακά για περίπου 3 με 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για επιπλέον 1 με 2 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα σπαγγέτι, τα κολοκυθάκια, τη βινεγκρέτ, τα λαχανικά που σόταρες, το μπέικον και την παρμεζάνα.
- Μοίρασε σε 6 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ