Υγιεινό, θρεπτικό και με λίγες θερμίδες. Το τόφου είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τη σαλάτα σου και τα δορσιστικά λαχανικά σου.
θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το τόφου:
- 400 γραμμάρια τόφου
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- Για τη σαλάτα:
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτες cherry κομμένες στη μέση
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 κουταλάκια του γλυκού κουκουνάρι
- Για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προετοίμασε το τόφου, αφαιρώντας κάθε υγρό.
- Κόψε το σε λεπτές λωρίδες και βάλτες σε ένα γυάλινο δοχείο.
- Πρόσθεσε τη σόγια, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Ανακάτεψε απαλά για να καλύψει κάθε κομμάτι τόφου.
- Βάλτο στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε το φρέσκο δυόσμο, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το κομμένο μαρούλι, τα αγγούρια, τα ντοματίνι και την κίτρινη πιπεριά.
- Σέρβιρε σε ένα μεγάλο μπολ, όλα τα υλικά, ανακατεύοντας μαζί με το τόφου, τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με κουκουνάρι.
Tip
- Μπορείς να σερβίρεις τη σαλάτα σου μέσα σε καθαρισμένο καρπούζι σαν μπολ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ