Ένα κρύο πιάτο που μπορείς να το φτιάξεις στη στιγμή! Και νόστιμο και light!
Θερμίδες: 248
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 227 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου πένες, κοχύλια
- 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι κομμένο στα τέσσερα
- 450 γραμμάρια ντοματίνια
- 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, γραβιέρα ή της επιλογής σου)
- 1/4 φλιτζανιού μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά χωρίς αλάτι.
- Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μαγείρεψε το μπέικον για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και σόταρε μέσα στο λάδι που τηγάνισες το μπέικον το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Πρόσθεσε και το καλαμπόκι και τις ντομάτες και μαγείρεψε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας και ανακάτεψε.
- Μαγείρεψε 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι τυρί, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
- Για το dressing της σαλάτας:
- Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Χτύπησέ τα σε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακάτεψε το dressing με 6 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ