Σάντουιτς με αυγό, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια

32 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπορεί ένα σάντουιτς με μπέικον, αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα να είναι light; Κι όμως με αυτή τη συνταγή μπορεί!
Θερμίδες: 277

Συστατικά

  • 4 φέτες κομμένο μπέικον
  • 2 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα ή ταμπάσκο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • λίγη ζάχαρη
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό (περίπου 8 λεπτά).
  • Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι, αφήνοντας τα λίπη και στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το νερό και την καυτερή σάλτσα στο τηγάνι, κάλυψε και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το βούτυρο και τη ζάχαρη και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και ψήσε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά.
  • Άφησέ τα στην άκρη να παραμείνουν ζεστά.
  • Μαγείρεψε το ψωμί από κάθε πλευρά σε ένα τηγάνι για 3 λεπτά.
  • Ψέκασε το τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ρίξε μέσα τα αυγά και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε μια φέτα ψωμί σε ένα πιάτο, από πάνω πρόσθεσε τα κρεμμύδια, ένα αυγό, 2 φέτες μπέικον, και 1/2 φλιτζάνι ρόκα και στο τέλος το άλλο ψωμί.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164