Μπορεί ένα σάντουιτς με μπέικον, αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα να είναι light; Κι όμως με αυτή τη συνταγή μπορεί!
Θερμίδες: 277
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες κομμένο μπέικον
- 2 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα ή ταμπάσκο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- λίγη ζάχαρη
- Σπρέι μαγειρικής
- 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ρόκα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό (περίπου 8 λεπτά).
- Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι, αφήνοντας τα λίπη και στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το νερό και την καυτερή σάλτσα στο τηγάνι, κάλυψε και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Ανακάτεψε το βούτυρο και τη ζάχαρη και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Αφαίρεσε το καπάκι και ψήσε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Άφησέ τα στην άκρη να παραμείνουν ζεστά.
- Μαγείρεψε το ψωμί από κάθε πλευρά σε ένα τηγάνι για 3 λεπτά.
- Ψέκασε το τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ρίξε μέσα τα αυγά και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Βάλε μια φέτα ψωμί σε ένα πιάτο, από πάνω πρόσθεσε τα κρεμμύδια, ένα αυγό, 2 φέτες μπέικον, και 1/2 φλιτζάνι ρόκα και στο τέλος το άλλο ψωμί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ