Μια light συνταγή που θα μειώσει την επιθυμία σου για γλυκό. Απόλαυσέ το τα ζεστά απογεύματα και θα μας θυμηθείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 300/ μερίδα
Συστατικά
- Για το παγωτό:
- 2φλ. τρίμμα καρύδας
- 3+1/2φλ. γάλα καρύδας
- 2/3φλ. ζάχαρη
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3φλ. ψημένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Για το μπισκότο:
- 1+1/3φλ. αλεύρι
- 1/4φλ.+1κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1κ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για την επικάλυψη:
- 1/3φλ. κομματάκια κουβερτούρας
- 2κ. σούπας λάδι καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το παγωτό, συνδύασε το τρίμμα καρύδας και το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα με μέτρια υψηλή θερμότητα.
- Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
- Στη συνέχεια αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Έπειτα τοποθέτησε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίξε το μέσα σε ένα μίξερ και χτύπησέ το με τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Όταν θα έχει πάρει μια κρεμώδη υφή τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με τα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας.
- Για τα μπισκότα, χτύπησε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλόυρ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
- Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με μεσαία ταχύτητα και χτύπησέ μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και τη βανίλια.
- Μείωσε την ταχύτητα στο χαμηλό και πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα αλευριού.
- Μόλις είναι έτοιμο, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Βάλε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πλάσε 24 μπισκότα και ψήσε τα για 8 λεπτά.
- Έπειτα, άφησέ τα να κρυώσουν.
- Σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας.
- Φτιάξε τα σάντουιτς απλώνοντας το παγωτό ανάμεσα στα μπισκότα.
- Περίχυσε από πάνω την κουβερτούρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ