Ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με απίθανη γεύση και λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 268/ μερίδα
Συστατικά
- Για το χούμους:
- 1/2φλ. ηλιόσπορους
- 1/2φλ. νερό
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- Για τα ψητά καρότα:
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φέτες
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- Αλάτι
- Για το σάντουιτς:
- 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
- 1/2φλ. φυλλώδη λαχανικά της επιλογής σου
- 1/3 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Συνδύασε τους ηλιανθόσπορους με το νερό σε ένα μπολ και άφησέ το για 1 ώρα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C .
- Βάλε τα καρότα σε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήσε τα στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας πρόσθεσε τους ηλιόσπορους μαζί με το νερό, το χυμό λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
- Άπλωσε στο ψωμί δύο κουταλιές της σούπας από το εναλλακτικό χούμους, στρώσε από πάνω το αβοκάντο, τα φυλλώδη λαχανικά και τα καρότα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ