Μια κλασική συνταγή για brunch. Εμείς τη δημιουργήσουμε σε light εκδοχή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 270/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αυγά
- 2 φέτες γαλοπούλας
- 1/2 ψωμάκι για burger (το κάτω μέρος), φρυγανισμένο
- Για τη σος:
- 4 κρόκοι αυγών
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 2κ. σούπας λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- 2/3φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- Φρέσκο άνηθο για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίξε σταδιακά και με τη σειρά όλα τα υλικά για τη σος, εκτός από το γιαούρτι, ανακατεύοντας.
- Τοποθέτησε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και συνέχισε να ανακατεύεις (σαν μπεν μαρί).
- Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζει και πήζει.
- Αφαίρεσε από την κατσαρόλα το μπολ και πρόσθεσε το γιαούρτι.
- Άσε τη σος στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά.
- Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα τα αυγά και με μια σπάτουλα ξεκίνησε να τα ανακατεύεις.
- Όταν γίνουν αφίρεσέ τα από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε στο ψωμάκι τη φέτα γαλοπούλας, από πάνω τα αυγά, μια κουταλιά της σούπας σος και πασπάλισε με τον άνηθο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ