Scrambled eggs με σος και γαλοπούλα

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια κλασική συνταγή για brunch. Εμείς τη δημιουργήσουμε σε light εκδοχή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 270/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 2 φέτες γαλοπούλας
  • 1/2 ψωμάκι για burger (το κάτω μέρος), φρυγανισμένο
  • Για τη σος:
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2κ. σούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2/3φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • Φρέσκο άνηθο για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίξε σταδιακά και με τη σειρά όλα τα υλικά για τη σος, εκτός από το γιαούρτι, ανακατεύοντας.
  • Τοποθέτησε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και συνέχισε να ανακατεύεις (σαν μπεν μαρί).
  • Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζει και πήζει.
  • Αφαίρεσε από την κατσαρόλα το μπολ και πρόσθεσε το γιαούρτι.
  • Άσε τη σος στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά.
  • Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα τα αυγά και με μια σπάτουλα ξεκίνησε να τα ανακατεύεις.
  • Όταν γίνουν αφίρεσέ τα από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε στο ψωμάκι τη φέτα γαλοπούλας, από πάνω τα αυγά, μια κουταλιά της σούπας σος και πασπάλισε με τον άνηθο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164