Μια νόστιμη συνταγή με θαλασσινά και ένα χειμωνιάτικο καρπό. Περιέχει sauce εσπεριδοειδών για extra γεύση.
Θερμίδες: 282/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. βρασμένα κάστανα
- 1/2φλ. ψημένα και θρυμματισμένα κάστανα
- 1φλ. γάλα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2+1/2κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1κ.ς σούπας ξίδι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 16 σκαλοπίνια
- έλαιο canola 1 κουταλιά της σούπας
- 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί άπλωσε τα βρασμένα κάστανα και σε ένα άλλο τα θρυμματισμένα.
- Ψήσε τα για λίγο μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσουν.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ολόκληρα κάστανα και το γάλα.
- Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα μικρο κατσαρολάκι, μαζί με 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
- Μαγείρεψε για 3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα.
- Πασπάλισε τα σκαλοπίνια με το υπόλοιπο 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
- Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσε τα σκαλοπίνια.
- Μαγείρεψέ τα μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
- Ρίξε λίγη μαργαρίνη, μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και πασπάλισε με το θυμάρι.
- Συνδύασε το χυμό, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα τα σκαλοπίνια, τον πουρέ, τα θρυματισμένα κάστανα και το μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ