Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό, με λιγότερες θερμίδες αλλά που να θυμίζει και λίγο σκορδαλιά, τότε δοκίμασε αυτήν τη συνταγή.
Θερμίδες: 62 θερμίδες/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κεφάλι σκόρδου
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 5φλ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. cottage cheese με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε κάθε σκελίδα σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και περίχυσε με ελαιόλαδο.
- Τοποθέτησέ τες στο φούρνο και ψήσε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράσε μια κατσαρόλα με νερό.
- Πρόσθεσε μέσα το κουνουπίδι, σκέπασε την κατσαρόλα και βράσε για 10 λεπτά.
- Έπειτα, στράγγιξε το κουνουπίδι και άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ρίξε το σκόρδο, το κουνουπίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ