Ένα είδος burger, αρκετά αγαπημένο στην Αμερική. Αντί για μπιφτέκι περιέχει γευστικό κιμά με σάλτσα και ποικιλία λαχανικών για την υλοποίησή του.
Θερμίδες: 232/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 560γρ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
- 1κ. σούπας μπαχαρικά της επιλογής σου
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1/4φλ. κόκκινη πιπεριά
- 110γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1κ. σούπας ξύδι
- 1κ. σούπας Worcestershire sauce
- 2φλ. σάλτσα ντομάτας
- 2κ. σούπας πάστα ντομάτας
- 7 μικρά ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε ένα μούλτι.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και πρόσθεσε το κρέας.
- Ρίξε μέσα τα μπαχαρικά της επιλογής σου και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τα λαχανικά που χτύπησες στο μούλτι και ανακάτεψε ξανά.
- Μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε στο τηγάνι το ξύδι και τη Worcestershire sauce και μαγείρεψε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα και τη πάστα ντομάτας και ανακάτεψε πάλι.
- Κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησε τον κιμά να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Φρυγάνισε στο φούρνο τα ψωμάκια για τα burger.
- Χώρισε αναλογικά τον κιμά στα 7 ψωμάκια και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ