Εκμεταλλευόμαστε το φρούτο εποχής και το προσθέτουμε σε μια γλυκιά συνταγή. Το αποτέλεσμα βγαίνει πιο ισορροπημένο και ελαφρύ!
Θερμίδες: 170/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3+1/2 μπανάνες λιωμένες
- 1/4φλ. σιρόπι σοκολάτας
- 1+1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3/4κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 2κ. σούπας μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/3φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2φλ. κομματάκια κουβερτούρας
- 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέστε μέσα το ασπράδι αυγού, τις μπανάνες, το σιρόπι, τη βανίλια και χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ με τις μπανάνες και τα άλλα υλικά και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Πρόσθεσε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακάτεψε με μια κουτάλα.
- Πάρε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins και χώρισε αναλογικά το μείγμα.
- Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ