Μια απολαυστική επιλογή που θα καλύψει την επιθυμία σου για γλυκό με τον πιο light τρόπο.
Θερμίδες: 181/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μαγειρικό σπρέι
- 1/4φλ. σησαμέλαιο
- 3κ. σούπας μαργαρίνη
- 110γρ. κουβερτούρα
- 3/4φλ. κρυσταλική ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 85γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4φλ. ταχίνι
- 1κ. σούπας καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 20εκ., άπλωσε μια λαδόκολλα και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Λιώσε σε μπεν μαρί το σησαμέλαιο, τη μαργαρίνη και την κουβερτούρα.
- Ρίξε τη λιωμένη κουβερτούρα το μείγμα σοκολάτας σε ένα μεγάλο, πρόσθεσε την κρυσταλική ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
- Πρόσθεσε τα 2 αυγά, και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε μέσα στο μπολ τη βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
- Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε καλά το ταχίνι, την καστανή ζάχαρη και το υπόλοιπο 1 αυγό.
- Ρίξε και αυτό το μείγμα μέσα στο ταψί και ανακάτεψε τα δύο μείγματα απαλά με ένα μαχαίρι.
- Ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ