Ένα γευστικός αρωματικός κορμός με βανίλια, σοκολάτα και μπαχαρικά. Είναι light και ταιριάζει ακριβώς στη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 206/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι:
- 1φλ. αλεύρι
- 1/4φλ. στέβια
- 2κ. σούπας κακάο
- 1 ζελατίνη
- 2κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1κ. γλυκού κανέλα
- 1/4κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4φλ. στέβια
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ.υ γλυκού ταρτάρ
- Για τη γέμιση:
- 55γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 1+1/2 φλιτζάνια σαντιγί
- 1/4φλ. στέβια
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το παντεσπάνι:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Πάρε ένα ταψάκι 28x44 εκατοστά και στρώσε μια λαδόκολλα.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, τη στέβια, το κακάο, τη ζελατίνη, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τους κρόκους των αυγών με 2 κουταλιές της σούπας στέβια, μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών, το αλάτι και το ταρτάρ.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να αφρίσουν.
- Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας στέβια και συνέχισε να χτυπάς.
- Ένωσε το μείγμα με τους κρόκους αυγών και το μείγμα με τα ασπράδια αυγών.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα στα αυγά το μείγμα με το αλεύρι.
- Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Πέρασε ένα μαχαίρι στις άκρες του ταψιού για να ξεκολλήσει το παντεσπάνι.
- Στρώσε από πάνω μια λαδόκολλα και μια πετσέτα και αναποδογύρισε το ταψί.
- Για τη γέμιση:
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα με 1/4 φλιτζάνι σαντιγί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε την υπόλοιπη σαντιγί με τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε μέσα σε αυτό το μπολ το μείγμα με το τυρί κρέμα και συνέχισε να χτυπάς.
- Από το μείγμα που μόλις έφτιαξες αφαίρεσε μισή κούπα για τη διακόσμηση.
- Άπλωσε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι.
- Τύλιξε προσεκτικά το παντεσπάνι σαν ρολό.
- Πασπάλισε από πάνω με λίγη στέβια και άπλωσε την κρέμα που είχες κρατήσει.
- Άφησέ το στο ψυγείο για μια ώρα.
- Κόψε το γλυκό σε 12 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ