Σοκολατένιος κορμός με γέμιση βανίλιας

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γευστικός αρωματικός κορμός με βανίλια, σοκολάτα και μπαχαρικά. Είναι light και ταιριάζει ακριβώς στη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 206/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 1φλ. αλεύρι
  • 1/4φλ. στέβια
  • 2κ. σούπας κακάο
  • 1 ζελατίνη
  • 2κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4φλ. στέβια
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ.υ γλυκού ταρτάρ
  • Για τη γέμιση:
  • 55γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1+1/2 φλιτζάνια σαντιγί
  • 1/4φλ. στέβια
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το παντεσπάνι:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Πάρε ένα ταψάκι 28x44 εκατοστά και στρώσε μια λαδόκολλα.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, τη στέβια, το κακάο, τη ζελατίνη, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τους κρόκους των αυγών με 2 κουταλιές της σούπας στέβια, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών, το αλάτι και το ταρτάρ.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να αφρίσουν.
  • Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας στέβια και συνέχισε να χτυπάς.
  • Ένωσε το μείγμα με τους κρόκους αυγών και το μείγμα με τα ασπράδια αυγών.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα στα αυγά το μείγμα με το αλεύρι.
  • Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
  • Αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Πέρασε ένα μαχαίρι στις άκρες του ταψιού για να ξεκολλήσει το παντεσπάνι.
  • Στρώσε από πάνω μια λαδόκολλα και μια πετσέτα και αναποδογύρισε το ταψί.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα με 1/4 φλιτζάνι σαντιγί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε την υπόλοιπη σαντιγί με τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε μέσα σε αυτό το μπολ το μείγμα με το τυρί κρέμα και συνέχισε να χτυπάς.
  • Από το μείγμα που μόλις έφτιαξες αφαίρεσε μισή κούπα για τη διακόσμηση.
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι.
  • Τύλιξε προσεκτικά το παντεσπάνι σαν ρολό.
  • Πασπάλισε από πάνω με λίγη στέβια και άπλωσε την κρέμα που είχες κρατήσει.
  • Άφησέ το στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Κόψε το γλυκό σε 12 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164