Μπορεί να πίστευες ότι το σουφλέ σοκολάτας είναι πλούσιο σε θερμίδες και γεμάτο λιπαρά. Με αυτή τη συνταγή όμως θα απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό κάθε ώρα της ημέρας και χωρίς να στερηθείς το επόμενό σου γεύμα.
Θερμίδες:136/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρέματος
- 170γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο
- 1/4φλ. λιωμένη κολοκύθα (πουρές)
- 1 + 1/2κ. σούπας σιρόπι σφένδαμου
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ολόκληρο αυγό
- 3 απράδια αυγών
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Ψέκασε 8 φορμάκια για σουφλέ σοκολάτας με το σπρέι μαγειρέματος.
- Τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Τοποθέτησε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και λιώσε την στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ανά διαστήματα σταμάτα τη διαδικασία και ανακάτευε για να λιώσει και να μην καεί.
- Άφησέ την να κρυώσει.
- Πρόσθεσε μέσα στην κουβερτούρα τη λιωμένη κολοκύθα, τη βανίλια, το ολόκληρο αυγό και το σιρόπι σφένδαμου.
- Ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα μίξερ ρίξε τα ασπράδια αυγών και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
- Ανακάτεψε μαζί τα δύο μείγματα και πρόσθεσε το αλάτι.
- Χώρισε το μείγμα στα φορμάκια και ψήσε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ