Το σουφλέ σοκολάτας κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση. Δες τη αυτή τη light συνταγή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 249/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3κ. σούπας μαργαρίνη
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 85γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 85γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 + 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 μεγάλα αυγά
- Μαγειρικό σπρέι
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- Λίγες κομμένες φράουλες για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόσθεσε τη μαργαρίνη, το βούτυρο, το λάδι και την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι.
- Βάλε το κατσαρολάκι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί δηλαδή).
- Βάλε στην άκρη 2+1/2κ. σούπας από τη σοκολάτα.
- Συνδύασε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά με ένα σύρμα.
- Τοποθέτησε την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά σε ένα μίξερ.
- Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο (περίπου 2-3 λεπτά).
- Ρίξε μέσα στο μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
- Έπειτα ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα.
- Πάρε 10 φορμάκια για cake και ψέκασέ τα με μαγειρικό σπρέι.
- Χώρισε το μείγμα στα 10 φορμάκια.
- Έπειτα, “βούτηξε” στο κέντρο τους 3/4κ. γλυκού κουβερτούρα.
- Πρόθερμανε το φούρνο στους 200°C.
- Ψήσε τα σουφλέ για 13 λεπτά.
- Βγάλε τα σουφλέ από τα φορμάκια και σέρβιρέ από ένα σε 10 πιάτα.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και διακόσμησε με λίγες φράουλες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ